tisdag 2 oktober 2012

Brödbak och fisksoppa

Med trist gråväder ute och sjuklingar inne satte jag igång ett brödbak på förmiddagen. Blev ett kok-ihop med rågmjöl, lantbrödsmjöl, vetemjöl special med fullkorn, fiberhusk, linfrön, jäst, vatten och salt. Rörde ihop degen snabbt och efter jäsning tryckte jag ut brödkakorna på plåtarna där de fick jäsa en stund till innan gräddning. Snabbt fixat och blev riktigt lyckat.


Blev sugen på fisk till middag och efter att ha botaniserat lite i frysen hittade jag både alaska pollock, lax och räkor. I kylen fanns en purjolök, vitlök, tomatpuré, vispgrädde, fiskbuljong och matlagningsvin som också åkte i soppan. Fräste löken i olivolja och hade sedan i resten av ingredienserna utom fisken och räkorna som jag lade i mot slutet. Spicade även upp det hela med lite saffran, timjan, sambal, peppar och salt förstås. Riktigt smaskens blev det. Kommer nog att lagas fler gånger!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar