tisdag 5 februari 2013

Hemma igen


Nu är vi hemma igen! Har haft en helt underbar semester och verkligen laddat batterierna ordentligt. Kände direkt vi anlände till Playitas att jag hade kommit "hem". Där fanns nämligen fullt med träningsglada småbarnsföräldrar som liksom vi valt en aktiv semester "trots" att man har barn, något som jag ibland kan känna att man nästan måste försvara när man befinner sig på hemmaplan. Semestern blev dock inte riktigt som planerat men riktigt lyckad ändå men jag tar det från början.

Dagen innan avfärd bestämde jag mig för att köra ett löppass trots att jag hade en relativt hård träningsvecka bakom mig. Tänkte att avresedagen skulle bli vilodag istället. Hur som helst kände jag efter löpningen en lätt men ändå oroväckande smärta på utsidan av höger knä. Hoppades att det skulle bli bra efter en dags vila men när vi landat på Fuerteventura och gav oss ut på en testlöpning med vagnen första dagen kände jag efter bara 3 kilometer att det inte gick längre. Löparknä var den snabba diagnosen som jag ställde på mig själv. Bara löpvila som gällde alltså. Tyckte synd om mig själv i fem minuter men bestämde sedan för att fokusera på allt som jag faktiskt kunde göra istället för det jag inte kunde. Playitas är nämligen en helt fantastisk träningsanläggning med en rad olika gruppträningspass varje dag, ett fint gym, en olympisk bassäng och möjlighet att hyra racer för egna eller gemensamma turer på de fantastiskt fina och många gånger mycket kuperade vägarna. Tyvärr hade jag inte de rätta cykelskorna med mig (då jag planerat att satsa på löpningen) och därför blev mitt nya hem istället gymmet och spinningpassen. (Kan tala om att det krävs en hel del pannben för att stå inne i gymmet och trampa på en crosstrainer när solen skiner utanför.)

  För er som funderar på att åka hit kan det vara intressant att veta att vi valde att köpa till halvpension och det var helt klart värt pengarna. På frukostbuffén fanns det mesta man kunde önska och detsamma gällde middagarna som bestod i en stor buffé med nya rätter varje kväll. Lunchen lagade vi för det mesta själva då det var den smidigaste lösningen för oss. Trots att träningsmängden hamnade över vad vi vanligtvis snittar per vecka hade vi ändå tid för sol, bad och utflykter, vilket gjorde att det kändes som att vi faktiskt tränade mindre än vanligt! Så smidigt att gå till dukat bord och slippa tänka på tvätt och städning!

Temperaturen låg på behagliga ca 21 grader. Perfekt för lilla t då det inte blev för varmt och samtidigt inga problem att träna mitt på dagen. Barnpassning finns men endast för barn mellan 4-12 år, så jag och T turades om att träna och när han drog iväg på långa cykelturer passade jag och lilla t på att plaska i poolen och softa i skuggan.

Innan vi åker nästa gång, för vi kommer absolut åka fler gånger, tänker jag gå en crawlkurs för att kunna utnyttja bassängen till fullo samt ta med de rätta cykelskorna. Landsvägscyklingen är nämligen det enda som jag grämer mig en aning över att ha missat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar