lördag 25 maj 2013

Sub 40 check!

Fundersam innan start
En av mina målsättningar för den här säsongen var att springa milen under 40 minuter och idag hände det. I och för sig blev den officiella tiden 40 min 12 sek men banan är i realiteten 10,3 km så sub 40 kan ändå sägas vara uppnått. Siffernörd som jag är hoppas jag dock kunna stanna klockan på 39 och nånting snart, även om jag vet att jag faktiskt kunde gjort det i dag också.

Känslan i kroppen inför loppet var svårbedömd. Körde sista passet med någon form av kvalitet i torsdags då det blev en morgonjogg med fem tvåhundringar i mitten av passet, dock utan någon direkt fartkänsla i benen då jag snittade några sekunder över vad jag brukar ligga på intervallerna. I går eftermiddag endast lugn jogg i fyra kilometer inklusive några korta koordinationslopp. Då kändes benen tunga och jag började fundera om jag verkligen skulle springa idag. Samtidigt vet jag att benen brukar kännas tunga innan ett lopp (hjärnspöken?) och därför bestämde jag för att se det hela som ett bra träningspass då jag dessutom redan ordnat med barnvakt (gäller att ta vara på tillfällena).

När starten gick kändes benen tack och lov lätta och första kilometern gick på dryga 3.30. Kände mig lätt i kroppen och första halvan av loppet snittade jag under 4-fart/km med god marginal hela vägen. En värmande sol började dock ta ut sin rätt och när banan vände tillbaka upp mot mål hade jag räknat med medvind. Tvärtom blev det istället motvind och detta i kombination med många uppförsbackar gjorde att jag tappade en del under de sista kilometerna. Samtidigt är jag nöjd med min insats. Kanske hade jag kunnat kapa några sekunder sammanlagt men inte så många som hade krävts för att stanna klockan på under 40 idag. Sammanfattningsvis en nöjd och glad tvåa blev jag idag! Bonus att faktiskt gå plus på anmälningsavgiften då priset bestod av presentkort hos Team Sportia och lite annat smått och gott. Nu är bara frågan om jag ska köpa nya korta tävlingstights eller snabbskor för pengarna.

Intervju efter målgång

2 kommentarer:

  1. Grattis!! Vilken fin prestation!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Känns bra :) Trodde inte det skulle vara möjligt så tidigt på säsongen.

      Radera