onsdag 5 december 2012

Tjugoen minusgrader


Igår visade sig verkligen vädret från sin kyliga sida. Nog för att det faktiskt hör till vanligheterna att temperaturen kryper rätt rejält under tjugo minusgrader vintertid här uppe men jag blir ändå lika överraskad varje år. Nåja, vi lät oss inte avskräckas av några minusgrader utan klädde oss ordentligt. Jag med ylleunderställ, värmeplagg och skalplagg och lilla t i samma mundering förutom yttersta lagren som istället blev overall, åkpåse, fårskinn, yllefilt och regnskydd! (för att stänga vinden ute). Tio friska kilometrar blev det i raskt  promenadtempo (ingen jogg idag eftersom jag ville bädda ner lilla t ordentligt och det är svårare i joggingvagnen) och lilla t sov gott hela vägen. Som sagt, det finns inga dåliga väder... Mötte faktiskt en löpare efter vägen med andningsmask, praktiskt så man slipper dra ner den kalla luften i lungorna. Nästa investering kanske!?

Idag är vädret varmare med endast femton minusgrader så vi satsar på att ta oss ut på en tur under de få ljusa timmarna på dygnet. I kväll hoppas jag på en sväng till gymmet när T kommer hem. Börjar vara ett tag sen sist nu!

2 kommentarer:

  1. Riktigt kyligt uppe hos er nu! Kom ihåg förra vintern då det var nere på -25 nästan i en vecka och så tyckte man att minus 15 var rena värmen sen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är lustigt det där. Första minusgraderna känns alltid så kalla, tur man vänjer sig snabbt :-)

      Radera