söndag 25 augusti 2013

Kamratstafetten


Idag var det dags för kamratstafetten på friluftsområdet Ormberget. Fyra sträckor totalt, varav de första två ca 2,6 rätt så flacka kilometer med endast ett par sega uppförslöpor. De två sista sträckorna mätte ca 1,6 kilometer och var betydligt mer kuperade. Kul med ett arrangemang som lockade blandade deltagare, allt ifrån kompisgäng, kollegor och glada vardagsmotionärer till några elitlöpare.

Eftersom det var vissa problem att få ihop deltagare till alla sträckor hoppade jag in och sprang för två olika lag. Benen kändes aningen sega under uppvärmingen, antagligen delvis pga värmen och delvis för att jag sprang ett kuperat långpass på 20 kilometer under lördagen med en snittfart på 4,35/kilometer. 

Började hur som helst med att springa första sträckan för det ena laget och eftersom jag visste att jag skulle löpa en sträcka till vågade jag inte riktigt ligga på max. Lyckades ändå hålla några ryggar och plockade en placering i sista uppförsbacken för att sedan försöka flyta in mot växlingen i ett jämnt tempo och undvika mjölksyra. Bytte sedan tröja och joggade runt lite medan jag inväntade tjejen i det andra laget som skulle växla över till mig på den fjärde och sista sträckan. Hade tyvärr ingen rygg i sikte vid växlingen och det gjorde att jag inte riktigt lyckades motivera mig att ligga på för fullt. Plockade ändå en placering halvvägs och med alla hejarop mot målrakan blev det till slut en spurt.

Slutresultatet för min del blev ett snittempo på 3,37/km på den första sträckan och 3,59/km på den andra, vilket får räknas som godkänt med tanke på förutsättningarna. Bjuder på några bilder från en riktigt rolig dag med härligt väder och trevligt umgänge.


4 kommentarer:

 1. Åh va kul!! Shit du är grymt snabb :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Riktigt skoj att springa stafett som omväxling.

   Radera
 2. Nämen så kul upplägg! Det där skulle jag också vilja uppleva!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Superkul med en prestigelös tävling bland likasinnade :-)

   Radera