onsdag 28 augusti 2013

Lång backe & styrka

Det var precis vad jag ägnade mig åt i går kväll och i morse. Men för att ta det från början. Igår stod långa backintervaller på schemat och efter en del utforskningar hittade jag en perfekt lång backe på elljusspåret som tog närmare 4 minuter att springa uppför i snabbt tempo. Körde lite snabbare jogg nedför och en kort ståvila innan jag gav mig i kast med backen igen. Blev "endast" tre intervaller men det sög rätt rejält i benen ändå trots att jag aldrig låg på till max (blev runt 90%, svårt att bedöma det där, speciellt då jag inte hade pulsbandet på). Funderar nämligen på en tävling till helgen och ville skona benen lite inför den då jag har en känsla av att den banan är grymt tung. Såklart blev det nedjogg efter intervallerna och vädret var helt underbart, närmare 20 grader trots att klockan hunnit bli halv nio på kvällen.

Bild från ett annat kvällspass

I morse var det hopp i skorna så fort väckarklockan ringde strax före 6. Gillar verkligen stunden i bilen på väg in till stan när jag sitter och lyssnar på morgonradio och taggar till inför passet. Väl framme blev det rodd som uppvärmning, några kettlebellswingar med för mig nytt personligt viktrekord och därefter marklyft och utfallssteg med stång och lite annat smått och gott.

Måste förresten tipsa om en grym övning för er som vill bli bättre på chins och samtidigt få in lite spänstträning. Hitta en chinsställning som du måste göra ett rejält hopp för att nå upp till. Samtidigt som du hoppar upp och greppar stången drar du dig upp i en chin. Eftersom man får lite extra fart på vägen underlättar det om man inte klarar att göra så många strikta från hängande i början. Bonus att benen också får jobba!

4 kommentarer:

 1. Låter som ett bra backpass! Älskar backträning, ger styrka till benen! :)

  Härligt med styrka! Bra för kroppen! :)

  Lycka till i helgen om det blir löptävling!

  SvaraRadera
 2. 4-minuters intervaller är jobbiga på flacken... Förstår att 3 st i backe räckte!! :-D

  SvaraRadera
 3. Gött backpass! Men så mörkt det är! Det är väl bara att vänja sig, snart får man springa i mörker igen ;)

  SvaraRadera
 4. Jag behöver köpa en riktigt bra pannlampa, vad har du för modell och kan du rekommendera den? Maila mig om du vill! Ha en fin helg!

  SvaraRadera