onsdag 14 augusti 2013

Underbar träningshelg med riktigt terränglopp och kuperat långpass


I samband med jobbstart efter en låååång semester och en massa annat på agendan har jag helt glömt att uppdatera här. Med risk för att låta så där läskigt träningsendorfinhög måste jag ändå säga att helgen som passerade bjöd på helt fantastisk löpning om än den inte blev som planerat.

Fredagen började med ett härligt distanspass på dryga 13 kilometer där jag egentligen tänkt mig en lugn jogg men då benen kändes pigga lät jag dem hållas och tempot kröp så småningom ned mot 4.15/km, fortfarande med lätta ben. Packade sedan ihop oss i bilen och åkte norrut till svärföräldrarna där jag fick veta att det vankades löpartävling i Kivijärvi på lördagen. Halva släkten skulle vara med och prisbordet var inte att förakta. Jag kunde bara inte låta bli att anmäla mig.

Sagt och gjort. Lördag morgon styrde vi kosan mot den lilla byn med den stora löpartävlingen och med en grym träningsvärk i benen efter torsdagens tunga benpass började jag undra hur och om det här verkligen skulle gå! Benen kändes tunga under uppvärmningen och jag beslutade mig för att se det hela som ett bra träningspass istället. Starten gick och på nåt sätt lyckades jag ändå hålla uppe tempot och när grusvägen efter bara några hundra meter övergick till smal skogsstig med stenar och rötter hade jag placering som tredje tjej, en placering som jag bestämde mig för att försöka hålla. Banan var riktigt rolig med kuperad terräng på företrädesvis smala stigar med inslag av myrmark och det gällde att se efter var man satte fötterna. Något jag dock missade efter ca 6 kilometer då jag gjorde en rejäl vurpa och slog i både knän och armbågar. Var snabbt på fötter igen men benen hade blivit stela och jag fick kämpa mig i mål sista 1,5 kilometerna. Lyckades dock hålla min tredjeplacering och tiden 30.22 på 7,5 kilometer riktig terräng får jag trots allt vara nöjd med med tanke på förutsättningarna, även om jag hade hoppats på ett snittempo under 4 min/km.

Söndagen drog jag iväg tidigt, packad med vätskebälte och energigels för att vänja magen vid att springa och äta samtidigt. Fem varv på det lokala och jobbigt kuperade elljusspåret samt transportlöpning dit och tillbaka plussade dryga 26 kilometer till löparkontot. Längre pass än så blir det nog inte innan Lidingö.

Sammanfattningsvis drygt 50 kilometer kvalitetslöpning under helgen alltså. Det gick åt en hel del Ben&Jerry kan jag lova :-)

Släktens enda förstapristagare under helgen

4 kommentarer:

 1. Grym du är!!! Här laddas det också med ben&Jerry! :)

  SvaraRadera
 2. Ojoj, vilken träningshelg! Grymt gjort :D

  SvaraRadera
 3. Wow vad roligt lopp och grym tid!!

  SvaraRadera
 4. Oj, vilken löparhelg! Grattis till tredjeplatsen! Och bra att du laddade med glassenergi!

  SvaraRadera