tisdag 20 augusti 2013

Skoparken just nu

Majoriteten av alla skor som står i vår hall är föga förvånande löparskor. De har i och för sig sällskap av ett gäng cykelskor och vandringskängor, men mycket mer än så återfinns inte på hyllorna (mina jobbskor har jag just på jobbet). Jag får ibland höra att jag har många löparskor men vart och ett av paren fyller sitt syfte och jag är riktigt nöjd med allihop. Efter att tidigare ha varit ett inbitet Asics-fan består nu min skopark endast av ett par från detta märke och resten är en salig blandning.
Salomon Speedcross 2 Införskaffades för löpning runt Kebnekajsemassiven för några år sedan och funkade alldeles utmärkt till detta syfte. Stabil trailsko med bra grepp på hala stigar. Börjar sjunga på sista versen nu så det är snart läge att införskaffa ett nytt par.

Asics gel Kayano Trygga och stabila Kayano är en klippa på långpassen men känns alldeles för tunga när det kommer till tempo. Fördelen efter att ha sprungit ett pass i dessa är att fötterna fullkomligen flyger fram i mina snabbskor Fastwitch.

Mizuno Wave Elixir 7 Inhandlades innan Lidingöloppet förra året. Aningen stor tåbox men samtidigt var det kanske en fördel i de många nedförsbackarna då jag inte fick en enda blånagel under loppet. Enda nackdelen är ett "hål" i sulan under hälen (för att minska på vikten antagligen) där det lätt kilar fast sten.

Saucony Fastwitch Senaste tillskottet i skoparken. Hade aldrig testat Saucony innan men nu jag är frälst. Endast 4 mm häl-till-tå-drop och en minimalt "vadderad" sko ger en otroligt lätt löpkänsla och jag kände redan när jag testade ut dem på löpbandet att jag får ett betydligt bättre "klipp" i steget. Nu är bara mitt stora huvudbry om jag ska våga springa i så pass "lätta" skor i 30 kilometer?! Vill inte riskera krampkänning som förra året.

Nike Free 5.0 Använder jag mest i gymmet och som sneakers. Grymt sköna men tyvärr lite för instabila för mig att springa i.

Skonörderi på hög nivå och min utvärdering är givetvis subjektiv utifrån mina fötter och upplevelser men kan kanske ändå vara intressant för den som funderar på att "våga" ta klivet till ett nytt märke. Jag har i alla fall inte blivit besviken.

Dagens träning då? Distanspass i regnet alldeles strax. Väntar bara på att det värsta åskovädret ska dra förbi först.

3 kommentarer:

 1. Kul och läsa mer om dina skor! Är själv på jakt efter ett par nya då jag inte trivs i mina nya asics nimbus, kanske skulle satsa på ett par kayano, är de något lättare tro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kayano är i princip en nimbus men med pronationsstöd. Vill du testa en något lättare sko av asics modeller kan kanske Ds Trainer eller Sky Speed (om du har neutralt löpsteg) vara ett alternativ?

   Radera
 2. Skor är kul och man blir lätt lite insnöad ;)

  SvaraRadera