Dag 1 blandas:
1 dl vetekli
1 dl linfrön
1 dl rågkross
1 dl vetekross
1 msk salt
1 dl russin
2 dl lingonsylt
4 dl kokande vatten
Dag 2:
5 dl kokande vatten slås över blandningen från dag 1
Rör i vetemjöl och 2 påsar torrjäst, blanda ihop till en fast deg.
Slå upp på bakbordet och gör 4 runda bullar. Jäs i 20 minuter. Grädda ca 20 minuter i 250 grader.
Gårdagens träning blev en härlig löptur på dryga 13 kilometer i vinterlandskapet med babyjoggern när lilla t sov middag. Hann precis hem innan det blev riktigt mörkt ute. Det märks tydligt att dagarna blir allt kortare nu. Tur att snön lyser upp en hel del. Otur att det ösregnar idag. Hoppas minusgraderna kommer tillbaka snabbt!!!
Gårdagens träning blev en härlig löptur på dryga 13 kilometer i vinterlandskapet med babyjoggern när lilla t sov middag. Hann precis hem innan det blev riktigt mörkt ute. Det märks tydligt att dagarna blir allt kortare nu. Tur att snön lyser upp en hel del. Otur att det ösregnar idag. Hoppas minusgraderna kommer tillbaka snabbt!!!
Brödet ser väldigt fint och gott ut! Måste provas vid tillfälle! :)
SvaraRaderaLåter härligt med vinterlandskap, hoppas minusgraderna kommer på återbesök! Saknar ett fint vitt landskap här!
Ha en toppenhelg! :)