onsdag 26 juni 2013

Myrlöpning och backintervaller


Igår testade jag ett träningspass tillsammans med Team NL Sport. Hade ingen aning om vad som väntade och vid samlingen klockan 18 var det ett gäng förväntansfulla löpare som möttes upp. Började med gemensam uppjogg och vek sedan av på en skogsstig innan vi kom fram till en myr! Upplägget var ett varv på myren efter en utstakad bana i individuellt maxtempo följt av en minuts ståvila. Så körde vi på under sammanlagt 20 minuter och med knädjupt vatten på sina ställen kan jag lova att det sög ordentligt i benen! Grymt rolig, bra och effektiv träning och jag är myrfrälst!

Efter myren joggade vi vidare mot utegymmet där vi körde diverse övningar parvis. Därefter ny transportjogg mot en brant backe där upplägget var följande: Snabb löpning nedför, runda en pinne och därefter snabb löpning upp följt av en minuts ståvila. Så körde vi på i 15 minuter och syran i benen var rejäl sista vändorna. Kan verkligen tipsa om denna typ av backträning då det går betydligt snabbare att öva in en bra teknik för snabba nedförslöp än att jobba upp konditionen för att orka hålla högre tempo uppför. Viktiga sekunder att tjäna in som sammanlagt blir många minuter under kuperade terränglopp som exempelvis Lidingö.

Bjuder på några bilder från gårdagskvällen. Ett "prova-på" pass är kostnadsfritt så har ni vägarna förbi Luleå i sommar kan jag verkligen rekommendera att testa detta.

Nästa gång kör jag i mina speedcross. Tror jag hade minst 1 kg vatten i vardera sko!

1 kommentar:

  1. Låter jobbigt och kul :) rolig och se bild på ante och Mikael, saknar Lule ibland!

    SvaraRadera