tisdag 14 augusti 2012

Sandgrönnorna, kort jogg & kräftpremiär


Sandgrönnorna är kända för sitt rika sjöfågelliv och på grund av deras häckning råder landstigningsförbud innan 1 augusti. Ön är också omtalad för sina kilomterlånga sandstränder och därför en mycket populär badö. Eftersom temperaturen var härligt varm redan på morgonen och solen strålade från en klarblå himmel bestämde vi snabbt att ta en tur med båten till denna ö nu när det är tillåtet att gå iland. Färden ut var aningens skumpig till följd av en del blåst och vågor men lilla t trivdes bra i sin lift (givetvis med flytväst på) och somnade rätt omgående. Väl framme åt vi av den medhavda lunchen och strosade sedan runt i det otroligt vackra och karga landskapet. Däremot blev det inget dopp denna gång.

Så till dagens träning. Jag hade varit förutseende och tagit med träningskläder så när vi hade ca 5 km kvar till hemmet hoppade jag ur bilen (inte i farten dock) och joggade sista biten. Lugnt och behagligt tempo, det är i morgon benen ska få jobba!


Väl hemma fixade T en mumsig sallad med bland annat fetaost, avocado, oliver och plommontomater medan jag svängde ihop en Västerbottenpaj. Hittade även en burk löjrom i frysen som tillsammans med rödlök och creme fraiche kompletterade pajen perfekt. Detta, tillsammans med gott bröd och ett gäng smakrika ostar, var vad som serverades till kräftorna. Middagsgäster var en kollega till T och hans fru, verkligt goda vänner båda två! Efterrätten blev en ny italiensk glass med pannacottasmak som jag hittade i frysdisken, hoppas att det sätter extra sprutt på benen i morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar