fredag 12 oktober 2012

Gammal filmjölk & bruna bananer


Låter kanske inte så smaskens men det blev däremot slutresultatet. Använde mig av principen "man tager vad man haver" och bakade ett filmjölksbröd med bananer. Resterande ingredienser var vetemjöl med fullkorn, grahamsmjöl, lantbrödsmjöl med surdeg, kruskakli, linfrön, mandlar, hasselnötter, solrosfrön, kanel, bikarbonat och salt. Blev en rätt så lös smet som jag hällde upp i två brödformar som fick stå på låg värme i ugnen i drygt 1,5 timme. Rulla gärna in brödet i kökshanddukar tills de svalnat (eller över natten). Perfekt till frullen!


Passade förresten på att baka biscottis i går kväll när jag fick lite tid över. Snabbt att svänga ihop och sköter sig själv i ugnen. Pimpade mina med mörk choklad och en rejäl näve hasselnötter. Riktigt smaskens blev det!


Dagens träning då? Hade planerat för ett lugnt pass under tiden bröden skulle gräddas men till följd av trevliga telefonsamtal, bajsblöjor och lite annat smått och gott rusade tiden iväg. När jag klev ut genom ytterdörren hade jag 40 minuter på mig innan bröden skulle vara klara. Bara att pinna på alltså! Glädjande nog kändes benen pigga idag också och drygt 8 kilometer och 37 minuter senare klev jag in i hallen igen. Riktigt nöjd med dagens pass då vägen var rätt kuperad och jag som vanligt puttade på lilla t i vagnen.

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig helg!

4 kommentarer:

  1. Vad duktig du är! Brukar tjuvläsa din blogg i bland och blir inspirerad av allt ditt springande och superbra tid i lidingöloppet också. Läste att du tänkte åka vasaloppet också och skulle köpa klassiska skidor. Jag har beställt ett par från Pölder sport och kan rekommendera det. Inte hunnit prova dom än men dom går efter längd och vikt, snabb leverans och verkar hålla hyffsade priser också. /Elenor

    SvaraRadera
  2. Tack, vad glad jag blir & kul att jag kan inspirera :-) Bra tips ang skidorna, ska absolut kolla upp det! Du kanske också är sugen på vasaloppet? Vore kul med sällskap :-)

    SvaraRadera
  3. Hade varit kul med vasaloppet men tidpunkten är lite dålig. Kommer att vara ganska tjock då... :)

    SvaraRadera
  4. Åhhh vad roligt!!! Stort stort grattis :-) Då får vi satsa på 2014 istället ;-)

    SvaraRadera